More

    Overzicht: deze symbolen vervangen Diesel, Euro 95/98

    Advertentie

    Op 12 oktober worden de symbolen voor brandstoffen gelijkgesteld over de hele Europese Unie. Dat betekent dat de klassieke Diesel en Euro 95/98 vervangen worden in ons land. Hieronder een overzicht:

    Waar?

    Advertentie

    De benaming en etiketten voor Diesel, Euro 95 en Euro 98 worden binnenkort gelijkgesteld in de 28 lidstaten van de Europese Unie, de landen van de EER (IJsland, Liechtenstein en Noorwegen) en ook in Macedonië, Servië, Zwitserland en Turkije.

    © FOD Economie

    Wat verandert er?

    Benzine

    De traditionele benamingen van Benzine: Euro 95 en Euro 98 verdwijnen en worden vervangen door E5, E10 en E85. Het cijfer na de “E” staat voor de hoeveelheid biobrandstof in de benzine. Indien je voordien Euro 95/98 tankte, dien je nu voor E5 te gaan.

    Diesel

    Ook Diesel krijgt een nieuwe benaming, dit wordt vervangen door B7, B10 en XTL. Het cijfer na “B” verwijst naar de hoeveelheid biodiesel in de brandstof. Diesel B10 is een nieuwe brandstof, die maximaal 10% biodiesel bevat. XTL zijn de synthetische paraffinehoudende dieselbrandstoffen

    Gasachtige brandstoffen

    Ook de gasachtige brandstoffen worden binnenkort geüniformeerd: H2 staat voor waterstof, CNG voor gecomprimeerd aardgas, LPG vloeibaar petroleumgas en LNG vloeibaar aardgas.

    Overzicht:

    BenzineVoorNa
    E95E5
    E98E5
    E95 E10E10
    DieselDiesel 10SB7

    Bron: FOD Economie

    Advertentie
    Advertentie

    Lees Meer