Spontane staking luchtverkeersleiders Skeyes: geen vluchten tussen 9.30 en 13 uur

Archiefbeeld

Grote problemen vanochtend voor wie het vliegtuig moet nemen. Door een spontane stakingsactie bij luchtverkeersleider Skeyes zijn al zeker 70 vluchten geschrapt. Passagiers worden aangeraden de website van Brussels Airport in de gaten te houden.

Het vliegverkeer op Brussels Airport ligt donderdagvoormiddag tussen 9.30 en 13 uur volledig stil door een actie van luchtverkeersleider Skeyes. Zo’n 70 vluchten zijn reeds geannuleerd, een ander deel vluchten zal vertraagd worden, zodanig na 13 uur te kunnen opstijgen, aldus woordvoerster Nathalie Pierard van Brussels Airport aan VTM Nieuws.

Sociaal akkoord afgewezen

Het is al een tijdje onrustig bij de luchtverkeersleiders van Skeyes. Afgelopen vrijdag werd – na een lange periode van acties – een sociaal akkoord bereikt, hetzij enkel aanvaard door de socialistische vakbond. De twee andere vakbonden ACV-Transcom en VSOA – nota bene de vakbonden met het grootste aantal leden – wezen het voorstel af.

Donderdagvoormiddag stond een personeelsvergadering gepland om het akkoord toe te lichten. Net op het drukste moment van de dag, klonk het bij vakbonden. “Daardoor worden werknemers uitgesloten van het recht op informatie”, klonk het bij ACV-Transcom. Uit vrees voor acties werd de geplande personeelsvergadering door de directie weer afgelast.

Bekijk hier de laatste gegevens over je geplande vlucht via www.brusselsairport.be