Onlangs maakte Apple bekend dat het bewust iPhones vertraagde met een oudere, minder werkende batterij. Wij bestelden zelf een nieuwe batterij en deden de test. 

Ontwikkelaar John Poole bracht de bal vorige week aan het rollen. De man toonde met uitgebreide tests aan, dat iPhones met minder goed werkende batterijen, vanaf iOS 10.2.1 hun taken trager uitvoerden. Zo kwam ook een eind aan de ellenlange discussie over trager werkende oude iPhones: al langer waren er vermoedens dat de technologiegigant op deze manier sneller nieuwe toestellen probeerde te verkopen.

Prijs vervangen batterij verlaagd

In een reactie verklaarde Apple dat de prijs voor de vervanging van batterijen wordt verlaagd van 79 USD naar 29 USD, in de Verenigde Staten. Ook in Europa wordt een prijsverlaging verwacht, al is nog niet bekend hoeveel. Op dit moment kost het vervangen van een batterij in België 89 EUR.

Wij deden de test

Wie enigszins handig is kan de batterij zelf vervangen. Het enigste wat je nodig hebt zijn: enkele specifieke schroevendraaiers, een haardroger, een nieuwe batterij en specifieke plakstrips.

Wij konden een volledige set voor onze iPhone 6 bemachtigen op fixjeiphone.nl voor 25,85 EUR. Op YouTube vind je handige handleidingen om je batterij makkelijk te vervangen. Na wat gepruts hebben we de batterij op ongeveer 20 minuten kunnen vervangen.

Volgens de app ‘Battery Life’ hadden we voordien een batterij die voor 80% werkte. Na de vervanging kregen we zoals verwacht een bericht met 0% slijtage.

Weer zoals nieuw.

Naast het langere batterijvermogen, draait de iPhone weer zoals nieuw. Apps openen sneller, het toestel werkt merkbaar weer veel vlotter.

Conclusie

Voor wie nog rondloopt met een iPhone 6 of nieuwer, kan overwegen om het toestel nog een jaar bij te houden en de batterij te vervangen. Het toestel zal weer zoals nieuw werken. Op internet vind je vrij simpel nieuwe batterijen en reparatiesets voor je iPhone. Wie niet zo handig is, kan zijn reparatie uitbesteden aan een professional.

Reageer op dit artikel

avatar
  Abonneren op  
Abonneren op