Privacyverklaring

Als Dagelijksvanalles.be (hierna de Website genoemd) zijn wij verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens. Indien u na het doornemen van onze privacyverklaring, of in algemenere zin, vragen heeft hierover of contact met ons wenst op te nemen kan dit via onderstaande contactgegevens:

Dagelijksvanalles.be – Steven Elias
Obberg 29B
1780 WEMMEL
info@dagelijksvanalles.be

De Website wordt gehost door Neostrada, dewelke zijn servers heeft in Nederland.

Waarom verwerken wij persoonsgegevens en welke persoongegevens verwerken wij?

Uw persoonsgegevens worden door Website verwerkt en gebruikt ten behoeve van een nieuwsbrief, van het plaatsen van reacties op artikels, het gebruik maken van een contactformulier en cookies.

Nieuwsbrief

De Website biedt de mogelijkheid om zich in te schrijven op een nieuwsbrief. De e-mail nieuwsbrief worden verstuurd met MailChimp. MailChimp gebruikt de verstrekte gegevens nooit voor hun eigen gebruik. Enkel naam en e-mailadres worden opgeslagen voor het versturen van nieuwsbrieven. Je kan jezelf steeds uitschrijven door op ‘uitschrijven’ te klikken onderaan de nieuwsbrief. Uitschrijven kan ook door te mailen naar info@dagelijksvanalles.be

Uw persoonsgegevens worden door MailChimp beveiligd opgeslagen. MailChimp maakt gebruik van cookies en andere internettechnologieën die het mogelijk maken te kijken of e-mails worden geopend en gelezen. MailChimp behoudt zich het recht voor om uw gegevens te gebruiken voor het verder verbeteren van de dienstverlening en in het kader daarvan informatie met derden te delen. De Website sloot met MailChimp  een verwerkersovereenkomst op basis van artikel 26, lid 4 van de Europese richtlijn nr. 95/46/EG.

Reacties

De Website maakt gebruik van het comment-systeem Disqus. Diqus maakt gebruik van cookies om te controleren of je bent ingelogd, en voor analyse van je gebruikersgedrag. Disqus bekijkt ook de bezoeker zijn IP-adres, dit om de reacties te beschermen van spam of ongepaste commentaar.

De Website staat los van het comment-systeem, reacties worden bij Disqus gepost en niet rechtstreeks op de Website. De Website kan enkel reacties modereren en heeft geen rechtstreekse toegang tot gebruikersdata die aan Disqus werd meegedeeld. De privacyverklaring van Disqus kan je hier lezen.

Contactformulier

Voor het contacteren van de Website kan gebruik worden gemaakt van een contactformulier, via de contactpagina. Om antwoord te bieden op uw vraag/bericht maken we gebruik van uw contactgegevens. Deze contactgegevens, hetzij uw naam en e-mailadres, en de vraag of het bericht zelf worden uitsluitend gebruikt voor hun doeleinden.

Wedstrijden

De Website heeft bij wedstrijden contactgegevens nodig om winnaars te kunnen contacteren. Zo vragen wij u om algemene contactgegevens (naam en e-mailadres). Om correcte deelname te verzekeren is het soms noodzakelijk om bestanden te kunnen doorsturen naar de Website. De verstuurde gegevens worden enkel gebruikt voor de deelname aan de betreffende wedstrijd en worden na iedere wedstrijd verwijderd uit onze systemen. Winnaars worden steeds binnen de 72 uur gecontacteerd na het einde van de wedstrijd, via de meegedeelde contactgegevens.

Indien geen wedstrijd-einde bepaald werd, loopt de wedstrijd maximaal 30 kalenderdagen na het plaatsen ervan ten einde. Met als bijkomende termijn bij wedstrijden voor toegangstickets voor evenementen, te eindigen ten minste drie kalenderdagen voor de start van het betreffende evenement.

Cookies

Wat zijn cookies?

Cookies zijn kleine tekstbestanden die opgeslagen worden op de computer van de gebruiker bij het bezoek aan een website. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen permanente en tijdelijke cookies enerzijds en tussen directe en indirecte cookies anderzijds. Cookies zijn permanent wanneer zij op de computer van de gebruiker blijven staan, ook nadat deze de browser gesloten heeft; tijdelijke cookies verdwijnen van zodra de gebruiker de browser gesloten heeft. Directe cookies worden door de website zelf verzonden; indirecte cookies zijn dan weer afkomstig van derden. Sommige van deze cookies onthouden functionele voorkeuren zoals de taalkeuze van de gebruiker. Andere cookies moeten een analyse van informatie toelaten zoals het aantal bezoeken op een website. Nog andere cookies worden gebruikt voor marketingdoeleinden.

Welke cookies gebruikt de Website, waarom en hoelang worden deze bewaard?

De Website maakt zowel gebruik van cookies voor functionele als voor analytische doeleinden.

Deze cookies dienen enkel om de gebruikservaring van de bezoekers van onze website te verbeteren. De Website verzamelt geen persoonsgegevens via cookies. De meeste cookies worden na het sluiten van de browser verwijderd.

Functionele cookies

De functionele cookies (permanent en direct) op de Website herkennen de bezoeker wanneer deze de website opnieuw bezoekt. De functionele cookies hebben als voordeel dat de bezoeker zijn voorkeuren niet steeds opnieuw moet ingeven, zodat de Website makkelijker te gebruiken is. U kan deze functionele cookies verwijderen via de instellingen van de browser. Deze cookies worden na iedere browsersessie automatisch verwijderd.

Performance cookies

Hiermee kan worden gemeten of bijvoorbeeld een advertentie leidt tot een websitebezoek. Waardoor websites inkomsten kunnen generen, omdat ze hiervoor worden vergoed.

Cookies voor analytische doeleinden

Deze website maakt voorts gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”) voor statistische doeleinden. Google Analytics maakt zelf gebruik van cookies  om te analyseren hoe bezoekers de website van dagelijksvanalles.be gebruiken. De door de cookies gegenereerde informatie over uw gebruik van de Website (met inbegrip van uw IP-adres, tijdstip waarop u de site bezoekt, het type browser dat u hanteert, de pagina’s die u raadpleegt en de bestanden die u downloadt) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google gebruikt deze informatie om rapporten over de website-activiteit op te stellen voor de Website. Google mag deze informatie niet aan derden verschaffen tenzij Google hiertoe wettelijk wordt verplicht. Google zal uw IP-adres niet combineren met andere gegevens waarover Google beschikt. Door gebruik te maken van dagelijksvanalles.be geeft u toestemming voor het verwerken van de informatie door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals hiervoor omschreven.
Google stelt zich te houden aan de Safe Harbor principles en is aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel.

Indien u niet wilt dat er gegevens over uw websitebezoek doorgegeven worden aan Google Analytics kan u de Google Analytics Opt-out Browser Add-on downloaden en installeren. Meer info over privacy in Google Analytics kan u hier terugvinden. Deze cookies worden maximaal twee jaar opgeslagen.

De Website sloot met Google Analytics een verwerkersovereenkomst op basis van artikel 26, lid 4 van de Europese richtlijn nr. 95/46/EG.

Facebook pixel

De Facebook pixel zorgt ervoor dat wij u, indien u bij Facebook bent ingelogd, relevante advertenties op Facebook kunnen tonen en het resultaat kunnen meten. Facebook kan deze informatie aan derden verschaffen indien Facebook hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Facebook verwerken. De informatie wordt overgebracht naar en door Facebook voor onbepaalde tijd opgeslagen op servers in de Verenigde Staten.

Twitter/Facebook/Google+/Reddit (knoppen om artikels of pagina’s te delen)

Op onze website zijn knoppen opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten of delen op sociale netwerken als Facebook, Twitter, Google+ en Reddit. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van de sociale netwerken zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. Wij hebben daar geen invloed op. Leest u de privacyverklaring van het respectievelijke sociale netwerk (welke regelmatig kunnen wijzigen) om te lezen wat zij met uw (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken.

De informatie die ze verzamelen wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt overgebracht naar en door Twitter, Facebook, Google + en Reddit opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Reddit, Twitter, Facebook en Google + stellen zich te houden aan de Safe Harbor principes en zijn aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

Cookies niet gebruiken?

Indien je niet akkoord gaat met het gebruik van de niet strikt noodzakelijke cookies, kan je deze via je browser uitschakelen. De stappen die je hierover moet volgen, vind je via de help sectie van je browser en je browserinstellingen.

Embedded content op de Website

De Website maakt gebruik van zogenaamde ‘Embedded content’, dit is data (afbeeldingen, video, tekst, …) afkomstig van een andere website. Deze ‘Embedded content’ reageert ook zoals je de betreffende andere website zou bezoeken. Deze ‘Embedded content’ kan gegevens over jou verzamelen of cookies plaatsen als je hierop klikt.

Hoe lang worden je gegevens opgeslagen?

Gegevens die verzameld worden voor de nieuwsbrief, worden opgeslagen zolang je jezelf niet uitschrijft op de nieuwsbrief. Van zodra je jezelf uitschrijft, worden de gegevens verwijderd.

Reacties op artikels worden via het platform Disqus opgeslagen en zijn zichtbaar via de Website. De reacties worden niet rechtstreek op de Website gepost, maar wel bij Disqus.

Gegevens die verzameld worden bij het gebruik van het contactformulier worden enkel opgeslagen gedurende de strikt noodzakelijke duur, die nodig is voor het beantwoorden en opvolgen van de vraag die gesteld werd via het contactformulier.

Recht op inzage, correctie, verwijdering of overdracht van gegevens

Je hebt steeds het recht op inzage, correctie of verwijdering van de opgeslagen gegevens. Je beschikt ook over het recht om de toestemming voor het gebruik van jouw gegevens in te trekken. Om misbruik te voorkomen, kunnen we vragen je te identificeren. Je kan ook vragen om jouw gegevens over te dragen aan een derde partij. Hiervoor kan je contact opnemen via info@dagelijksvanalles.be.

Met wie worden je gegevens gedeeld?

Gegevens verzameld via het contactformulier via de Website worden met geen derde partij gedeeld. De gegevens die verzameld worden door het plaatsen van reacties worden verwerkt en bijgehouden door Disqus, de Website is niet verantwoordelijk voor het delen van gegevens aan derden door Disqus. De gegevens verzameld via de nieuwsbrief worden gedeeld met MailChimp. MailChimp behoudt zich het recht de gegevens met derden te delen om hun dienstverlening te verbeteren.

Rechten van Website op reacties

De Website behoudt het recht om reacties die niet conform de huidige wetgeving rond discriminatie, racisme of die haatdragende tekst verspreiden te wijzigen of verwijderen.

Beveiligingsmaatregelen

Welke beveiligingsmaatregelen treffen wij?

De Website stelt alles in het werk om de Website en gegevens veilig te houden. Spam-beveiliging, firewalls en continue automatische monitoring van de Website, beveiligingen de Website.

Indien wij een anomalie met betrekking tot (data op) de Website vaststellen nemen wij binnen de 72 uur contact op met de Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer (Drukpersstraat 35, 1000 Brussel- commission@privacycommission.be).


Deze privacyverklaring werd het laatst aangepast op 10 maart 2019.