25 november 2020

Geen Q-Beach House deze zomer door corona: Qmusic zoekt alternatief in Oostende

Geen kleine evenementen aan de kust, dat betekent ook geen Q-Beach House. Een streep door de rekening voor radiozender Qmusic, maar ze zijn volop op zoek naar een alternatief. Dat zegt Qmusic in een persbericht.

Het wordt een unieke zomer. Zowel voor vakantiegangers als bedrijven brengt COVID-19 heel wat problemen met zich mee. Radiozender Qmusic ziet zijn Q-Beach House in het water vallen. De kustburgemeesters hebben het voornemen om deze zomer geen evenementen aan de kust te laten doorgaan.

Dat betekent ook geen Q-Beach House voor Qmusic. De radiozender gaat daarom op zoek naar een alternatief, dat zal vermoedelijk wel zijn thuis vinden in Oostende. An Caers, directeur radio legt uit: “We zijn volop in gesprek met de stad Oostende om een alternatief uit te werken, want we blijven de kuststad graag houden als een soort ‘thuisbasis’ om radio te maken tijdens deze zomer.”

Vaste waarde in Oostende

Het Q-Beach House is reeds enkele jaren een vaste waarde in Oostende voor muziek in combinatie met een drankje. Zo is er traditioneel een heleboel volk op de been voor de gratis Sunset Concerten. Zo stonden er afgelopen jaar zo’n 10.000 muziekliefhebbers op het strand voor het concert van Álvaro Soler, iets wat in corona-tijden uiteraard niet kan. Bart Tommelein, burgemeester Oostende: “Deze zomer wordt echter anders dan alle vorige, dus bekijken we met Qmusic hoe we dit jaar op een andere manier kunnen samenwerken.”

“Stad Oostende wil zoveel mogelijk mensen verwelkomen, uiteraard met aandacht voor de veiligheid. Qmusic is voor ons een partner om dat te realiseren en zowel inwoners als bezoekers een fijne tijd aan zee te bieden”, aldus Tommelein.

BronQmusic

Dit kan je ook interesseren

RECENSIE. ‘Black-Out’ is vermakelijk spannend, maar blijft in het donker achter (★★)

De sabotage van een kerncentrale zorgt voor een nationale stroompanne en alsof dat niet genoeg is, wordt op hetzelfde...

Fickle Friends brengt funky, dansbare single ‘Million’ uit

Fickle Friends waren twee jaar na het uitbrengen van hun debuutplaat klaar voor de volgende stap, maar daar stak...

Tot ieders verbazing werd The Weeknd voor geen enkele Grammy genomineerd: “Grammy’s blijven corrupt”

De Canadese zanger The Weeknd is voor geen enkele Grammy Award genomineerd. Dat leidt bij fans en bij de...

Brihang ging op pyloon op zee staan voor ‘Ver Weg’: bekijk de indrukwekkende videoclip

Brihang is terug met een nieuwe videoclip, die hoort ditmaal bij single 'Ver Weg'. De clip is een prachtig...

Nieuwe kandidaat in ‘De Slimste Mens ter Wereld’: Bockie De Repper wordt niet graag schattig genoemd

Vanavond zit er een nieuw gezicht in 'De Slimste Mens ter Wereld'. Internetfenomeen Bockie De Repper nemen het op...
Abonneren op
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties