5 manieren om de aarde te helpen

Vandaag is het de Dag van de Aarde, oftewel Earth Day. Wij weten allemaal dat onze aarde geen goeie toekomst heeft. Wij sommen vijf dingen op die je makkelijk kan doen om onze aarde te helpen. 

Eet meer seizoensgroenten

Laat je in de supermarkt niet verleiden door allerlei groenten die vanuit verre landen komen, kies voor groenten van bij ons, in hun seizoen. Ken je net zoals ons niet welke groenten in seizoen zijn? Bekijk voor je naar de supermarkt gaat deze handige lijst.

Minder vlees

Vervang één dag vlees door een vegetarische maaltijd, niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je gezondheid. #SummerBody

Lagere temperatuur

Overweeg je thermostaat een halve of een hele graad lager te zetten. Deze wijziging ga je amper voelen, je bespaart er onze aarde en je energiefactuur tot 7% mee.

Doof de lichten en kies voor energiezuinige verlichting

Iedere keer je de kamer verlaat de lichten doven, is een goed idee. Ook al ben je na vijf minuten terug. Het aan- en uitschakelen kost geen bijkomende energie. Kies ook voor energiezuinige verlichting, zowel binnen als buiten. Wij vervingen onlangs onze buitenverlichting door LED-armaturen: dit zorgde voor zowel een lager verbruik als een betere verlichting. Twee vliegen in één klap.

Zwerfvuil

Al te vaak zien we zwerfvuil langs de kant van de weg liggen. Geef zwerfvuil geen kans en raap het op wanneer je het ziet. Hou onze aarde proper en laat zelf ook geen zwerfvuil achter, er zijn voldoende vuilnisbakken in ons land.

Ken jij nog dingen die amper inspanning vergen en onze aarde helpen? Laat het ons weten en deel dit bericht, zo kunnen we samen zorgen voor onze aarde. We hebben er maar één.

via GIPHY