23 januari 2021

© Netflix

Ben Platt concert op Netflix: genieten vanuit je kot (★★★★★)

-

Tijdens deze vreemde quarantaine periode, is het niet mogelijk om naar concerten te gaan en van live muziek te genieten. Er zijn gelukkig heel veel manieren om toch de concertervaring te beleven vanuit je eigen ‘kot’. Ook op Netflix vind je sinds 20 mei 2020 ‘Ben Platt Live from Radio City Music Hall’ om je concerthonger te stillen.

Ben Platt staat bekend als een artiest met een ‘engelenstem’, en ook live, gedurende de volle 85 minuten, krijgt het publiek die wonderbaarlijke stem te horen. Hij is een van de weinige artiesten die live even goed zingt als in de studio. Misschien zelfs wel nog beter live, want zo krijg je de kans om de emoties die hij in de woorden stopt veel beter te voelen.

Ook acteur

Het is namelijk duidelijk dat Ben niet alleen een zanger is, maar ook een acteur. De manier waarop hij via zijn gezichtsuitdrukkingen en bewegingen zijn woorden kracht kan bijzetten terwijl hij zingt is ongeëvenaard. Daarnaast lijkt hij ook super comfortabel op het podium, alsof dit de plek is waar hij geboren is te staan. Hij breit de liedjes die hij speelt naadloos aan elkaar met persoonlijke anekdotes die soms emotioneel zijn, maar waar hij ook soms zijn grappige kant laat zien.

© Netflix

Doordat hij zich zo comfortabel voelt op het podium en hij persoonlijke anekdotes vertelt, voelt het ook veel intiemer dan het eigenlijk is. Radio City Music Hall is een enorme zaal met plaats voor 6000 mensen, maar toch voelt het alsof je in een zeer intieme kring naar zijn muziek en verhalen luistert.

Hoewel er uiteraard niets beter is dan een concert in levenden lijve mee te maken, is dit een uitstekend alternatief. Ben Platt houdt gedurende de hele show je aandacht met zijn fenomenale stem, fantastische dansmoves, en intieme anekdotes.

Check de trailer

Dit kan je ook interesseren

PS5 kopen? Gerucht: komende week wordt nieuwe lading PlayStation 5 verwacht bij Belgische en Nederlandse winkels

Het is eindelijk zover. Volgens geruchten wordt komende week een nieuwe levering van de PlayStation 5, de nieuwe generatie...

RECENSIE. ‘Bridgerton’ Seizoen 1 op Netflix: magie, charme en Britse accenten (★★★★)

Bridgerton, de eerste binge-waardige serie in lange tijd. Als je houdt van moderne muziek in een klassiek jasje, grootse...

iPhone 12 kopen en upgraden? Of toch maar bij je oude iPhone blijven? Lees onze gids

De gloednieuwe generatie iPhone is al een tijdje uitgebracht. Je kan de nieuwe iPhone 12 mini op de kop...

Danna Paola’s ‘Calla Tú’ brengt je in zuiderse sferen

Danna Paola, beter bekend als Lu uit de Netflix Original Elite, verblijdt ons in 2021 met haar nieuwe album...

PS5 kopen? Deze week mogelijk nieuwe levering van lading PlayStation 5 in UK (en België en Nederland)

Het geduld van gamers wordt op de proef gesteld nu de nieuwe generatie spelconsole van Sony, de PlayStation 5,...
Abonneren op
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Lees Meer