Twaalf concert-tips voor april & mei in Ancienne Belgique + WIN duo-tickets

De iconische concerttempel Ancienne Belgique is onlangs nog bekroond tot drukst bezochte muziekclub van Europa, door vakblad Pollstar. Het hele jaar door is de zaal goed voor de beste Belgische en internationale acts. Wij sommen op wat er in april en mei voor moois te ontdekken valt. En nog fijner nieuws: wij mogen voor ieder concert een duo-ticket weggeven.

Turkish Psychedelica Night ft. Gaye Sy Akyol (19/4)

/ Tickets via Abconcerts.be /

Specialleke in ons lijstje is deze Gaye Sy Akyol. Sinds enige tijd is de indiescène een smaakvol snoepje rijker: Turkse psychedelica. Labels zoals Finders Keepers en Pharaway Sounds zorgen voor een herontdekking van het erfgoed. Hedendaagse acts zoals Gaye Su Akyol, Derya Yildirim, BaBa ZuLa en Altin Gün omarmen de stijl volop. Verwijzen doen ze naar de hoogdagen van de Turkse psychedelica uit de jaren ’60 en ’70, toen Anatolische rock en folk fusioneerde met Westerse rock-‘n-roll.

De muziek van Gaye Sy Akyol heeft zowel invloeden van haar Turkse roots als muziek van Joy Division, Nick Cave en Surf. Internationaal wordt ze bedolven onder lovende kritieken, zo zei Britse