Telecomoperatoren veranderen netwerknaam in ‘Stay Home’: ook Proximus en Orange doen mee

Beeld ter illustratie

Nu het coronavirus wereldwijd voor problemen zorgt, moeten we met z’n allen massaal thuisblijven. Je hoorde en las de boodschap reeds op televisie, radio en online, maar nu ook voor het eerst in de netwerknaam van telecomoperatoren wereldwijd. 

Telecomproviders veranderen wereldwijd hun netwerknaam in een ‘blijf thuis’-boodschap. Dat om zoveel mogelijk mensen aan te sporen om het huis zo min mogelijk te verlaten. De boodschap verschijnt bij sommige mensen pas wanneer ze hun wifi-verbinding uitschakelen en overstappen naar mobiele data.

In verschillende landen

De boodschap verscheen reeds in verschillende landen zoals Duitsland, Turkije, Iran en de Verenigde Arabische Emiraten. België zit al een tijdje in een lockdown light, waarbij gevraagd wordt om verplaatsingen te beperken tot de strikt noodzakelijke. Het is vooralsnog de eerste maal geweten dat een boodschap verspreidt wordt via de netwerknaam. Zo kunnen providers wel al hun klanten bereiken, in tegenstelling tot een sms-bericht dat mogelijk niet door iedereen gelezen wordt. De Belgische telecomprovider Proximus paste zijn boodschap in de loop van woensdag aan, waardoor er nu ‘StayHome Proximus’ verschijnt. Ook Orange Belgium doet mee.

Het is nog onduidelijk of de providers overleg gepleegd hebben over de ‘blijf thuis’-boodschap of ze de maatregelen van andere providers op eigen initiatief volgen.

Volg voor meer
Abonneren op
Abonneren op
guest
2 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Eddy Nijs
Eddy Nijs
7 maanden geleden

Ik heb 2 simkaarten in mijn mobiel toestel
Ik heb gemerkt dat stay home enkel bij proximus voorkomt. De Orange naam is niet gewijzigd bij mij. Dus uw info klopt blijkbaar niet.

Nadine Van Gorp
Nadine Van Gorp
7 maanden geleden

Het is nu al 2 april en bij mij is het nog steeds niet veranderd.
Ik vind dat raar, ik ben bij Orange.
Wanneer gebeurd dat eigenlijk,?