Eén maakt zijn najaarsplannen bekend: topficitie met Koen De Bouw, Geub, talkshow met Danira en nieuw logo

Grenslanders / © VRT

Met september in aantocht maken de televisiezenders hun najaarplannen bekend. Vanaf 2 september pakt Eén uit met zijn nieuwe televisieseizoen. Ze brengen topfictie, verrassende nieuwe programma’s en straffe terugkomers.

Afgelopen jaar bracht Eén verschillende gesmaakte reeksen, zoals Factcheckers en Undercover, die wegens succes op nieuwe seizoenen kunnen rekenen. Daarnaast bracht het net enkele bijzondere programma’s zoals het volledig nieuwe format van de fictiereeks Dertigers. Dit najaar beloven onder andere het verrassende Durf te vragen en Kamp Waes voor heel wat gesprekken in de huiskamers te zorgen, en zorgt Merci voor de muziek voor de nodige ontspanning. Danira Boukhriss Terkessidis gaat in de gloednieuwe talkshow met een frisse blik in op de actualiteit van de dag.

Ook dit najaar zet Eén nog verder in op deze vernieuwing, om zo een breed merk te blijven dat er voor iedereen is. Dat doet het net met verrassende programma’s als Durf te vragenKamp Waes en Donderen in Keulen. Met de vele online acties en de mogelijkheid om fictiereeksen integraal via VRT NU te bekijken, speelt Eén in op de veranderende context van vandaag. Het net krijgt dit najaar ook een volledig nieuwe styling.

© VRT

Investeren in de vaste waarden

Afgelopen voorjaar maakten de vaste waarden van Eén heel wat los bij de Vlaming. Zo wilde niemand een aflevering van het spannende ‘Homo universalis’ in Iedereen beroemd missen, en werden de lotgevallen van de Leuvense studenten in ‘Op kot’ met veel interesse gevolgd. Die vaste waarden blijven belangrijk voor Eén, daarom investeert het net er ook dit najaar in. Deze sterkhouders worden in een nieuw jasje gestoken: zo staat Jeroen Meus vanaf september in een gloednieuwe keuken voor Dagelijkse kost, krijgt Blokken een nieuw decor, verrast Iedereen beroemd met een heleboel frisse rubrieken, en heeft Thuis een nieuwe generiek en introsong. Ook pakt Eén uit met een gloednieuwe talkshow met Danira Boukhriss Terkessidis.

Nieuwe look en logo

In een veranderend medialandschap moet Eén niet enkel vernieuwen op vlak van programma’s, maar is het ook belangrijk dat de huisstijl van het net evolueert. Vanaf 2 september zit Eén daarom volledig in het nieuw. De nieuwe look van Eén is toepasbaar op alle platformen, zowel op televisie als online. De sterkte van Eén zijn de programma’s met warme en herkenbare verhalen van hier. Het krachtige nieuwe logo zet deze programma’s extra in de verf en laat de beelden spreken.

Story image

Wat heeft Eén dit najaar in petto voor de kijkers?

Entertainment

  • In de nieuwe zondagavondquiz Donderen in Keulen ontvangt Sven de Leijer met veel humor en een beetje show elke week twee teams met bekende en minder bekende Vlamingen. Zij moeten niet enkel bewijzen dat ze veel weten, maar ook tonen hoe goed zij mensen van over de hele wereld kunnen inschatten..
  • Tom Waes gooit in Kamp Waes dit najaar de deuren van de hypergetrainde eenheid van het Belgische leger, de Special forces, open voor gewone burgers. Vijftien Vlamingen krijgen de unieke kans om een week lang te proeven van hun loodzware opleiding.
  • In het gloednieuw entertainmentprogramma Merci voor de muziek trekken Bart Peeters en Nora Gharib acht weken lang door Vlaanderen om  Vlamingen te verrassen, troosten, helpen en bedanken met muziek.