19 september 2020

Gek of geniaal? Man zit 24 uur in kermisattractie voor wereldrecordpoging in ‘Belgium’s Got Talent’

-

Advertentie

Vrijdag 4 oktober maken Dan Karaty, An Lemmens, Stan Van Samang en Jens Dendoncker zich op voor een auditieaflevering vol verrassingen, primeurs en recordpogingen in Belgium’s Got Talent. Zo maken de juryleden kennis met een dove dragqueen die playbackt, ontdekken ze wat ‘sportstapelen’ en ‘drone dansen’ precies is, én worden ze uitgenodigd op een kermis voor een knettergekke uitdaging.

Vorige week zagen maar liefst 975.000 kijkers hoe er opnieuw twee Golden Buzzers werden uitgedeeld in de derde auditieaflevering. Die van jurylid Dan Karaty ging naar de danscrew The Movement Theory, de kijkers thuis kozen voor de duizelingwekkende stunts van Turnclub Athena.

De eerste verrassing van de avond krijgt de jury wanneer Koen en Laura hen naar de kermis sturenDaar wacht Robin Demyttenaere (37, Aalter) hen op. Robin is zot van kermisattracties en in het bijzonder van de Eclipse, een ronddraaiende arm die 50 meter hoog gaat. Daar wil hij 24 uur aan een stuk in blijven zitten. Het vorige record, 10 uur, staat al op Robins naam. Maar kan hij – en zijn maag – dat ook een volledige dag én nacht volhouden? Bram Bex (16, Kuringen) is ook een recordhouder, maar dan in het ‘speedstacken’ of sportstapelen. In België is de discipline, waarbij bekers gestapeld en terug afgebroken worden, nog niet zo bekend. Bram hoopt zijn eigen record in 100 seconden te verbreken. Stan is verbaasd van hoe “bovennatuurlijk snel” het gaat. En ook Jens is onder de indruk: “Ik heb wel eens bekers op Rock Werchter gestapeld, maar dat is toch nét iets anders”.