26 februari 2021

Vanaf oktober op zoek naar perfecte foto in Instagram-museum: tocht doorheen optische illusies en gekke fotodecors

Vanaf oktober kan je in Tour & Taxis Brussel terecht voor het Instagram pop-up museum Smile Safari. Volgens initiatiefnemer Hannes Coudenys wordt het een “Disneyland voor de Instagramgeneratie”. 

Het concept komt overgewaaid uit Amerika en is een logisch gevolg van een trend die zich ook in ons land afspeelt: de zoektocht naar of de creatie van de ideale setting voor een toffe foto. Een trend die de klinkende naam ‘Instagrammability’ kreeg. Sociale media maken ons bewuster van onze omgeving en daar spelen heel wat artiesten, merken en influencers op in door ‘picture perfect’ ervaringen aan te bieden.

Smile Safari wilt bezoekers een surrealistische toch laten beleven langsheen verschillende fotodecors en optische illusies. De pop-up expo slaat voor de gelegenheid de handen in elkaar met Belgische kunstenaars en designers, om meer dan 25 ruimtes Instagram-proof te maken.

De expo kan ondertussen ook rekenen op de steun van talloze partners. Zo stapten Audi, Coke Light Taste, Sprite en Unilever al mee in het verhaal. Bij ‘The Place To -e-’, de pop-up store van Audi in Antwerpen, kan je momenteel een voorproefje krijgen van de samenwerking met Smile Safari.

“Bovenal willen we mensen een toffe uitstap aanbieden in het hart van ons land. Met je vrienden, familie en zelfs met je grootouders. Creatief zijn, plezier beleven en ‘vind-ik leuks’ scoren. En uiteraard met gratis wifi”, aldus bedenker Hannes Coudenys.

Events, meet & greets en meer

Smile Safari is trouwens meer dan een museum. Er zullen ook events georganiseerd worden rond mediagebruik, fotografie en meer. Maar evengoed zijn er meet & greets met wereldberoemde Tik-Tokkers of Youtubers. Hou de eventkalender op de website goed in de gaten.

‘Smile Safari’ vanaf 2 oktober in Tour & Taxis, Brussel. Tickets & Info: smilesafari.be

Dit kan je ook interesseren

OPINIE. Het Groot Bevrijdingsfeest van Route Du Soleil en TAGMAG: “Geef jongeren het juiste perspectief, geen illusies”

Route Du Soleil, een bekende organisator van jongerenreizen en TAGMAG, het jongerenplatform, slaan de handen in elkaar om eind juni een groot ‘Bevrijdingsfeest’ te organiseren. Niet online, maar een fysiek...
Abonneren op
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Lees Meer

Recent