15 januari 2021

© VIER

RECENSIE. ‘Cook Ensemble’ is vreselijk chaotisch: “Het moet niet altijd zo makkelijk lijken als bij de Jerre”

-

In ‘Cook Ensemble’ beproeft Dominique Persoone een nieuw concept: laat een groep gelegenheidskoks een heerlijk menu klaarmaken via een rottige Skype-verbinding. Terwijl zorgt Jani Kazaltzis voor de ontspannende babbel, of ja dat is toch het concept. In de praktijk leidt het alleen maar tot chaos.

In de tijd waar de Vlaamse tv-zenders het koken overlaten aan Jeroen Meus, introduceert VIER een gloednieuw kookconcept. Iedere weekdag kan je er om 18.45 naar live-kookshow ‘Cook Ensemble’ kijken. Daarin koken chef-kok Dominique Persoone en Jani Kazaltzis samen, niet in dezelfde keuken, maar ieder in z’n eigen kot.

2000’s-fenomeen

Dat doen de bekende chocolatier en presentator via de ouderwetse straalverbinding en dat zorgt voor de terugkeer van dat 2000’s-fenomeen: de drie seconden-vertragingsverbinding. We dachten dat we deze dankzij technische nieuwigheden, zoals 4G-bakjes, vaarwel hadden gezegd aan het euvel, maar die satellietwagens zijn dus toch nog niet naar andere contreien verscheept. Ze blijken gewoonweg bij VIER geparkeerd te staan. De slome verbinding zorgt ervoor dat tussen Persoone en Kazaltzis vijfduizend mijl afstand lijkt te zitten, al zitten ze waarschijnlijk niet verder dan 50 km uit elkaar.

In ‘Cook Ensemble’ koken Jani en Dominique niet alleen, want ze krijgen iedere dag het gezelschap van een aantal bekende en onbekende Vlamingen. Al moeten de andere gasten het doen met hun eigen laptop en een brakke skypeverbinding, waardoor Jani – hoe goed bedoeld ook – geen fluit verstaat van wat zijn gasten in de verte mompelen. Waarom we in 2020 nog altijd niet in full HD kunnen videobellen, dat vraag ik me ook nog steeds af, maar bon. Ik dwaal af.

(Lees verder onder de video)

 

Chaos, chaos, chaos

Dominique kookt niet ingewikkeld, maar tomaten ontvellen en rozemarijn smokey maken is voor het gemiddelde Vlaamse tv-figuur niet de gemakkelijkste opdracht.
‘Focus iedereen, aandacht!’ maande Dominique nog aan toen Otto-Jan zijn tomaten nog moest pellen en het reclameblok 30 seconden later inviel. Gelukkig kwam de vrouw des huizes tussenbeide, om Otto-Jan Ham te verlossen. Chaos, chaos, chaos.

‘Cook Ensemble’ kan je hierdoor het best vergelijken met de IKEA-handleiding die je poogt uit te leggen aan je slechthorende oma via een Zoom-gesprek. Neem daarbij enkele ‘toevalligheden’ – zoals Jani die zijn fornuis niet aankrijgt, Otto-Jan Ham die met een kind op de arm zit te koken en tot overmaat van ramp de bunsenbrander niet aan de praat krijgt – en je weet dat je goed zit voor een halfuurtje verschrikkelijk gênante televisie. Hoe goed bedoeld dit programma ook is en hoe lekker de gerechten van Dominique ook zijn, het zag er uit als een chaotische veldslag. Ach, het moet niet altijd zo makkelijk lijken als bij de Jerre.

‘Cook Ensemble’, vanavond om 18.45 op VIER.

Dit kan je ook interesseren

‘Anyone’: (alweer) een liefdesverklaring van Bieber

Justin Bieber die zingt over de liefde. Sinds zijn huwelijk met het Amerikaanse model Hailey Baldwin (ondertussen beter bekend...

VIDEO. Ellen praat in ‘De Verhulstjes’ over de unieke vriendschap met Marie en Viktor: “Ik wil niet hun mama zijn”

De leven van de familie Verhulst is sinds kort te volgen op VIER. In de aflevering van gisterenavond vertelde...

Vaccineren met zicht op luchthaven? Skyhall op Brussels Airport wordt vaccinatiecentrum

De iconische oude transithal van Brussels Airport, de Skyhall, zal ingezet worden als vaccinatiecentrum voor de gemeenten Zaventem, Wezembeek-Oppem...

7 REACTIES

Abonneren op
Abonneren op
guest
7 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
lisette
lisette
2 maanden geleden

Grote Flop

Duca
Duca
2 maanden geleden

Goh, ik vind het een zalig verstand op nul programma na een lange werkdag. En als koppel haal ik er best wat tips en inspiratie uit.

Veolle
Veolle
1 maand geleden

Volgens mij betaald hij (diene dominique) om op tv te komen in plaats van betaald te worden
want dienen mens heb ik nu nog nooit in iets zien slagen, of het mislukt of het is rauw altijd wel iets.
Hou u bij uwe chocolade mvg

Bibieken
Bibieken
1 maand geleden

Presentatie vandaag in cook ensemble trok op niks, het was precies al eens gegeten, sorry Dominique uw bord was het ergste!

Bibieken
Bibieken
1 maand geleden

Julie, ik begrijp je frustratie, het gaat te snel maar uw pizza zag er heel goed uit. Jani doet het ook zeer goed en heeft oog voor wat er fout of goed gaat. Dominique zijn eerste pizza zag er goed uit… ik blijf kijken, don’t worry

lisette.weets@gmail.com
lisette.weets@gmail.com
1 maand geleden

Wat een chaos , is dat een kookprogramma …dans of praat programma ..veel veel te druk voor mij …

veerle derde
veerle derde
1 maand geleden

TOP programma. Jani en Dominque, hier een grote fan!

Lees Meer

‘Anyone’: (alweer) een liefdesverklaring van Bieber

Justin Bieber die zingt over de liefde. Sinds zijn huwelijk met het Amerikaanse model Hailey Baldwin (ondertussen beter bekend als Hailey Bieber) is dit...

Vaccineren met zicht op luchthaven? Skyhall op Brussels Airport wordt vaccinatiecentrum

De iconische oude transithal van Brussels Airport, de Skyhall, zal ingezet worden als vaccinatiecentrum voor de gemeenten Zaventem, Wezembeek-Oppem en Kraainem. Deze grote evenementenzaal...

VIDEO. Ellen praat in ‘De Verhulstjes’ over de unieke vriendschap met Marie en Viktor: “Ik wil niet hun mama zijn”

De leven van de familie Verhulst is sinds kort te volgen op VIER. In de aflevering van gisterenavond vertelde Ellen over de unieke band...