19 september 2020

Rubriek ‘Homo Universalis’ uit Iedereen beroemd krijgt remake in Nederland als primetime programma

-

Advertentie

Mooi nieuws: de populairste spelrubriek van Vlaanderen, ‘Homo Universalis’ uit het Eén-programma Iedereen beroemd, krijgt een remake in Nederland. Daar wordt het geen rubriek binnen een programma, maar zal het als volwaardig programma De alleskunner op zich staan. De alleskunner wordt in prime time uitgezonden op SBS6 vanaf 27 december. Verschillende andere landen, zoals Nieuw-Zeeland, Australië, Duitsland, De Verenigde Staten en Noorwegen, namen intussen ook een optie op het format en gaan na of ze het kunnen maken.

“Heel fijn om te zien dat een rubriek uit zo’n succesvol en druk bekeken programma als Iedereen beroemd, dat we samen met productiehuis De Chinezen maken voor Vlaanderen, nu ook een versie krijgt in Nederland. En wie weet nadien nog in andere landen”, aldus Dorien Laseure van Content partnerships VRT.

Voor de Nederlandse versie zoekt SBS6 momenteel kandidaten. Het programma zal het concept volgen van ‘Homo Universalis’ waarbij 50 mannen en 50 vrouwen meedoen aan een afvalrace met 100 opdrachten. Die opdrachten testen alledaagse vaardigheden, en gaan van rennen met een dienblad over het zo snel mogelijk uitrollen van een wc-rol tot het letterlijk zoeken naar een speld in een hooiberg. Na elke ronde moet de kandidaat die het slechtst presteerde, het programma verlaten. Wie op het einde van het programma als enige overblijft, wordt gekroond tot alleskunner.