25 november 2020

© VTM

Thuis en Familie keren pas na de zomer terug: wat komt er in de plaats?

-

De coronacrisis zal nu pas echt merkbaar worden op het scherm. Soaps ‘Thuis’ en ‘Familie’ hebben in onderling overleg besloten om de reeksen vroegtijdig te eindigen en pas na de zomer terug te keren. Daardoor zullen de reeksen zo’n 4 maanden niet te zien zijn.

Door de coronamaatregelen liggen de opnames van beide reeksen al even stil, en is het momenteel nog niet mogelijk om nieuwe afleveringen op te nemen. Daardoor hebben VRT en VTM beslist dat er dit voorjaar geen nieuwe afleveringen van ‘Thuis’ en ‘Familie’ op antenne zullen worden gebracht. Beide fictiereeksen keren pas na de zomer terug.

Met de beslissing om nieuwe afleveringen pas na de zomer op antenne te brengen, willen Eén en VTM een voorsprong nemen zodat fans dan weer van de reeksen kunnen genieten. Wanneer de opnames precies hervat kunnen worden, wordt nog volop onderzocht. Olivier Goris, netmanager Eén: “Op dit moment is het helaas niet mogelijk om een fictiereeks op te nemen zoals we dat gewend zijn. We zijn momenteel volop aan het onderzoeken hoe we hiermee kunnen omgaan. Zowel VTM als wij hopen om onze dagelijkse fictiereeksen zo snel mogelijk weer te kunnen opstarten in veilige omstandigheden.”

© VRT

De reeksen hopen zo een marge op te bouwen mocht er zich in het najaar een nieuwe lockdown opdringen. Zo hopen ze vanaf dit najaar de continuïteit te kunnen bewaren. Maarten Janssen, channelmanager VTM: “Om de continuïteit te kunnen blijven bewaren, is het belangrijk dat we nu een voorsprong nemen, een marge voor mochten er zich opnieuw onvoorziene omstandigheden voordoen. Daarom is er in samenspraak met Eén beslist om samen met Thuis terug te keren na de zomer. We kunnen de zomermaanden nu heel goed gebruiken om de achterstand in te halen en ervoor te zorgen dat we na de zomer full force kunnen terugkeren op het scherm.”

Wat komt er nu op het scherm?

Vanaf maandag 27 april zullen de programma’s die normaal gezien na ‘Thuis’ starten, al te zien zijn vanaf 20.15 uur. Zo start op 27 april een nieuw seizoen van ‘Spoed 24/7’, op dinsdag het nieuwe ‘Twee tinten grijs’ met Pascal Braeckman en Jan Van Eyken, op woensdag een nieuw seizoen van ‘Dierendokters 24/7’, en kan iedereen vanaf donderdag wegdromen met Wim Lybaert en ‘De columbus’.

Op VTM wordt de fakkel doorgegeven aan ‘Sara’. Dat is de telenovelle met Veerle Baetens uit 2007. ‘Sara’ start op vrijdag 24 april meteen na ‘Familie’ om 20.35 met een dubbelaflevering en gaat vanaf maandag 27 april verder met een dagelijkse aflevering om 20.00.

© VTM

Dit kan je ook interesseren

Concertzaal Muziekodroom en Pukkelpop gaan nauwer samenwerken

De Hasseltse concertzaal Muziekodroom en Pukkelpop gaan in de nabije toekomst samenwerken. De gesprekken waren al langer gaande, maar...

Zwitserse Veronica Fusaro brengt deugdzame warmte en nostalgie met ‘Beach’

Wij nemen u dit weekend mee op een prachtige nostalgische trip vol warmte. Ontdek 'Beach' van Veronica Fusaro. Het...

Slowthai brengt nieuwe single ‘nhs’ uit, nieuw album ‘TYRON’ verschijnt in 2021

Er verscheen zopas nieuw werk van Slowthai. In de aanloop naar zijn nieuwe plaat brengt hij single ‘nhs’ uit....

RECENSIE. ‘Black-Out’ is vermakelijk spannend, maar blijft in het donker achter (★★)

De sabotage van een kerncentrale zorgt voor een nationale stroompanne en alsof dat niet genoeg is, wordt op hetzelfde...

Dit waren de hoogtepunten van de American Music Awards (AMA’s) 2020

De American Music Awards 2020 vonden zondagavond plaats in het Microsoft Theatre in Los Angeles. De show stond garant...
Abonneren op
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties